Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2013 στο Play & Learn

Κινέζικος δράκος
H χρονιά του φιδιού είναι φέτος η Κινέζικη Πρωτοχρονιά και στο Play 'n' Learn γιορτάζουμε πολλές διαπολιτισμικές γιορτές σαν και αυτή που γιορτάζεται φέτος στις 10 Φεβρουαρίου.

I can fly!


Chinese lantern from a 2 year old

Κάθε τέτοια εποχή με μεγάλο ενθουσιασμό περιμένουμε να μοιραστούμε με τα παιδιά αντικείμενα από την Ασία, να τραγουδήσουμε, να μιλήσουμε μόνο στα αγγλικά και να γράψουμε αγγλικές λέξεις βασισμένες στα action verbs (jump, stomp, walk, run, etc)!




 Το πρόγραμμά μας παρόλο που έχει τον ίδιο κεντρικό άξονα σε όλα τα ηλικιακά τμήματα (το Chinese New Year), ξεχωρίζει σημαντικά στον τρόπο που διδάσκεται από τα πιο μικρά μέχρι τα παιδιά Α΄και Β΄Δημοτικού.
 Έτσι για παράδειγμα οι μικρές ηλικίες μπορεί να χρησιμοποιήσουν streamers και να κινηθούν σε ρυθμούς ανάλογους για την εμπέδωση των ρημάτων, όμως τα μεγαλύτερα σε ηλικία τμήματα μπορούν ακόμα να μάθουν να γράφουν και να λένε ολόκληρη τη φράση: I can jump, I can fly, Yes we can, No, I can't μέσα από σχετικό τραγούδι, με τη βοήθεια καρτών, κ.α. Μπορούν ακόμα να βρουν άλλες λέξεις που να λήγουν σε -an όπως man, fan, Dan, etc.


Μαθαίνουμε την αλφαβήτα
Αν δεν ξέρετε τι είναι η Κινέζικη Πρωτοχρονιά και θα θέλατε εσείς και το παιδί σας να μάθετε περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε προτεινόμενα αγγλικά βιβλία εδώ.

Kαι... μέχρι τη λήξη της Πρωτοχρονιάς....ανυπομονώ να δοκιμάσω και φέτος τα fortune cookies!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου