Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Play & Learn: Πως μαθαίνουν τα παιδιά να διαβάζουν στα αγγλικά;

 
Ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να βοηθήσει κανείς τα μικρά παιδιά να διαβάζουν είναι μέσα από λέξεις με ομοιοκαταληξία. Οι λέξεις με ομοικαταληξία όπως και τα τραγουδάκια με ομοιοκαταληξία είναι υπέροχα στο άκουσμά τους και εύκολα στην απομνημόνευσή τους. Ειδικά οι λέξεις με ομοικαταληξία ακολουθούν παρόμοιους γραμματικούς κανόνες και τα παιδιά το βλέπουν διασκεδαστικό να συμμετέχουν. Αν το παιδί σας ξέρει ήδη τα φωνήματα της αλφαβήτας μπορείτε να δοκιμάστε το εξής:

  • Παρακολουθήσετε το βίντεο.

  • Γράψτε σε καρτέλες/ χαρτί τα γράμματα αυτά και κόψτε τα ένα ένα

  • Κάντε 3 γκρουπ με το ox, op, ot και προσθέστε και άλλα σύμφωνα όπως το m, t, f κ.α

  • Ανακατέψτε τα πρώτα γράμματα με τα διαφορετικά γκρουπ και αφήσετε το παιδί σας να κάνει όποιους συνδιασμούς θέλει εκείνο. Το παιδί σας θα συνειδητοποιήσει ότι το να διαβάζει έχει να κάνει όχι μόνο με γλώσσα αλλά και με μαθηματικά μια που θα κάνει διάφορους μαθηματικούς συνδιασμούς και θα εκφραστεί αβίαστα για την εξερεύνηση της γλώσσας.

 Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας για μικρά παιδιά, όπως αυτό του Play & Learn, η διαδικασία της ανάγνωσης συνδιάζεται και με άλλες δραστηριότητες όπως με την κίνηση, τη μουσική, το γράψιμο, την απλή αναγνώριση φωνημάτων μέσα στην τάξη και άλλα πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου