Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Sesame street

Αυτό είναι ένα ποιοτικό εκπαιδευτικό Website. Είναι το Sesame Street που για χρόνια έχει γαλουχήσει πολλές Αμερικάνικες οικογένειες. Ξεκίνησε σαν τηλεοπτικό show στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Είχε σκοπό να ερευνήσει αν τα παιδιά μπορούν να μάθουν μέσω κάποιου ποιοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος τα γράμματα, τους αριθμούς, τα χρώματα, σχήματα, κ.α. Και φυσικά τα κατάφερε! Παίζεται με επιτυχία ακόμα στην Αμερική. Η επιτυχία του έχει ξεπεράσει τα 50 χρόνια και έχει μεταφραστεί σε πολλές άλλες γλώσσες. Έχει κάνει ξεχωριστές παραγωγές με show στην Γερμανία, Ισραήλ, Λατινική Αμερική.
Αν το παιδί σας δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το mouse ή το keyboard καλό θα ήταν να του κάνετε πρώτα μια εισαγωγή για το τί είναι και τί σκοπό έχουν. Πιο συγκεκριμένα στην αρχή αφήστε το να πειραματιστεί με αυτά τα δύο. Στη συνέχεια εξηγείστε στο παιδί σας πως παίζουν τα παιχνίδια και στη συνέχεια το αφήνετε μόνο του να πειραματιστεί.

Αν σας αρέσει κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι ή βίντεο μη διστάσετε να το μοιραστείτε με τους υπόλοιπους γονείς τους γκρουπ.

Happy Playing!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου