Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πως Διαβάζουμε Αγγλικά Βιβλία σε Παιδιά;

Αν δεν έχετε πολλά εξωσχολικά αγγλικά βιβλία στο σπίτι σας και θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας να έρθει σε επαφή με την ξένη γλώσσα μέσω των βιβλίων, μπορείτε να επισκεφτείτε το website που σας παραθέτουμε και να διαβάσετε αυτή την υπέροχη κλασσική ιστορία: "Η Μικρή Κόκκινη Κότα" . Οι οδηγίες που σας δίνουμε είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που μπορείτε να ακολουθήσετε για την εκμάθηση μερικών λέξεων και εκφράσεων στα αγγλικά. Θα χαρούμε να λάβουμε το feedback σας!


  • Διαβάστε πρώτα την ιστορία στα ελληνικά κλείνοντας τον ήχο της ιστορίας από τον υπολογιστή σας.


  • Μη διστάσετε να σχολιάσετε τις εικόνες ή τα λόγια των πρωταγωνιστών καθώς τη διαβάζετε.  Άλλωστε το να σχολιάσει κανείς μια ιστορία μέσα από τις εικόνες είναι ο 1ος τρόπος που διαβάζουμε μια ιστορία. Κάνετε διάφορες ερωτήσεις, για παράδειγμα: " Γιατί νομίζεις το γουρουνάκι δεν ήθελε να βοηθήσει να αλέσει το στάρι;", ή "Αν εσύ ήσουν γατούλα, τι θα έκανες;" ή "Τι νομίζεις ότι λέει σ'αυτή τη σελίδα;"

  • Ακούστε την ιστορία στα αγγλικά

  • Βρείτε τις εκφράσεις που επαναλαμβάνονται όπως "I won't", " Then I'll do it alone". Ζητήστε από το παιδί σας να τις επαναλάβει, ή από τα πιο μεγάλα παιδιά ζητήστε να τις βρει στο κείμενο. 

  • Φτιάξτε και παίξτε ένα μικρό σκετσάκι από μια ιστορία που θα δημιουργήσετε όπου θα χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω εκφράσεις. Μπορείτε να παίξετε με γαντόκουκλες ή δακτυλόκουκλες. 

  • Ζητήσετε από το παιδί σας (κυρίως για παιδιά από 4-5 χρονών και πάνω) να αντιγράψει σε χαρτί αυτές τις εκφράσεις όπως μπορεί. (Εδώ σημασία έχει η επαφή με τις αγγλικές λέξεις και όχι η τελειότητα του γραψίματος! It's the process and not the product that counts)

  • Αφήστε τη φαντασία σας να βρει και άλλους τρόπους διδασκαλίας. The possibilities are endless!

2 σχόλια: