Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Παιχνίδι και Ξένη γλώσσα σε μικρή ηλικία!

Using stuffed animals to test a child's language skills
Kamal de Abrew, Cornell Ph.D. '81, and a professor at the American National College in Sri Lanka, tests a child in the Sinhala language.





 "Η εκμάθηση μια δεύτερης γλώσσα σε μικρή ηλικία είναι το πιο καλό φάρμακο για τον εγκέφαλο των παιδιών", σημειώνει η Barbara Lust, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος και Γλωσσολόγος, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Cornell, στο Ινστιτούτο Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών. Δεν προκαλεί σύγχυση, ούτε καθυστέρηση στην γλωσσική και γνωστική ανάπτυξητων παιδιών. Αντιθέτως, οι έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα μπορούν να συγκεντρώνονται καλύτερα από τα παιδιά που ξέρουν μόνο μια γλώσσα και έχουν περισσότερα γνωστικά πλεονεκτήματα. Όσο πιο νωρίς έρχεται το παιδί σε επαφή με μια ξένη γλώσσα τόσο πιο πιθανό είναι να έχει επάρκεια στη γλώσσα αυτή. Η εκμάθηση θα πρέπει να γίνεται σε περιβάλλον όπου τα παιδιά ακούν και βιώνουν τη γλώσσα με ευχάριστο και αβίαστο τρόπο. Και...τι καλύτερος τρόπος από το παιχνίδι που είναι αυθόρμητη πηγή μάθησης, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες!

Η Βarbara Lust  έχει κάνει έρευνες  για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας στις μικρές ηλικίες πάνω από 30 χρόνια σε περισσότερες από 20 γλώσσες και κουλτούρες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου