Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πως εμπεδώνουμε τα Χρώματα στα αγγλικά;

Μέσα από το παιχνίδι η εκμάθηση των χρωμάτων γίνεται ευχάριστη. Πολλά υλικά μέσα στο χώρο έχουν διάφορα χρώματα, αλλά και τα ρούχα μας είναι χρωματιστά. 

Την προηγούμενη εβδομάδα που μας πέρασε επαναλάβαμε τα χρώματα με διαφορετικό τρόπο.  Χρησιμοποιήσαμε χρωματιστές κάρτες όπως αυτές του παιχνιδιού UNO που εύκολα μπορεί κανείς να τις προμηθευτεί από καταστήματα παιχνιδιών. Table games σαν αυτό είναι ένας υπέροχος τρόπος για την εκμάθηση αγγλικής γλώσσας για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η επανάληψη των συγκεκριμένων χρωμάτων αποκτά νόημα σε ένα παιχνίδι όπου υπάρχουν κανόνες και δεν υπάρχει απλή απεικόνιση, όπως μέσα από ένα βιβλίο ή από flash cards. Όταν οι λέξεις μαθαίνονται με τη βοήθεια των αισθήσεών μας ή με hands on activities τότε εμπεδώνονται ευκολότερα, γιατί έτσι κατανοούνται καλύτερα από τα παιδιά.

Επίσης μέσα από τους κανόνες ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μαθαίνουν όχι μόνο τα παραπάνω αλλά και πολλά άλλα, όπως να μετρούν στα αγγλικά, να περιμένουν τη σειρά τους, να ζητούν ευγενικά, να κερδίζουν και φυσικά να χάνουν. 

Απαραίτητη προυπόθεση για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σε μικρή ηλικία είναι ο περιορισμένος αριθμός παιδιών, σαν αυτή που τηρεί αυστηρά το Play & Learn. Για περισσότερες πληροφορίες μας όσον αφορά την αναλογία μαθητών-εκπαιδευτικού τηλεφωνήστε μας στο 2811-11-18-33 και στο 6972 207405.

Οι παρακάτω εικόνες είναι από μία παρέα παιδιών 2-3 χρόνων που μαθαίνουν UNO για πρώτη φορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου