Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Όταν όλα είναι ΑΠΛΑ, είναι ΩΡΑΙΑ!

Αποφασίσαμε να παίξουμε με αφρό ξυρίσματος που έμοιαζε με χιόνι.Θέλαμε να εμπεδώσουμε καλύτερα την ενότητά μας για το χιόνι!
''Today, we'll make some snow!'', τους είπα.

To απλώσαμε διστακτικά στο τραπέζι, στην αρχή ο αφρός ήταν λίγος...

''Spread it with your fingers! Use your fingers''
Διστακτικά τα παιδιά έβαζαν σιγά-σιγά τα δάκτυλά τους ένα- ένα. Κάποιοι πιο θαρραλέοι άρχισαν να το απλώνουν με όλη τους την παλάμη, στην αρχή σιγά και μετά παντού και γρήγορα.
Ο αφρός μύριζε υπέροχα... τους έδωσα μαχαιράκια, και cookie cutters που χρησιμοποιούμε για την πλαστελίνη...Κάποια παιδάκια γελούσαν δυνατά, καθώς δεν πίστευαν ότι τους επιτρεπόταν να απλώσουν τον αφρό έτσι όπως αυτά ήθελαν και όπου ήθελαν.
Βάλαμε χρώμα στον αφρό μας!

''What color would you like?''  ''We've got yellow, blue, red...''  ''RED, BLUE!!'' φώναξαν!
Τους έδωσα πινέλα, με καμβά ένα ολόκληρο τραπέζι.


Όμορφα χεράκια!

Στο Play & Learn σεβόμαστε την ανάγκη του παιδιού για παιχνίδι.  Τα παιδιά μαθαίνουν Αγγλικά μέσα από το παιχνίδι που είναι τρόπος αυθόρμητης έκφρασης και μάθησης.

Ένας ικανός εκπαιδευτικός συναισθάνεται πότε το παιδί μπορεί  να εμπεδώσει και να κατανοήσει καινούργιες αγγλικές λέξεις και δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να γίνει η μάθηση παιχνίδι. Πολλές φορές, τις συνθήκες τις δημιουργούν τα ίδια τα παιδιά. Εμείς σαν εκπαιδευτικοί χρειάζεται να παρατηρούμε και να ''ακούμε'' αληθινά τις ιδέες και τις σκέψεις τους.

 Στο Play & Learn η μάθηση και το παιχνίδι είναι το ίδιο και τα δύο δεν τελειώνουν ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου