Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Εργαστήρι αφήγησης ιστοριών με αντικείμενα (object theater)

Μέσα από το εργαστήρι θα αφυπνίσουμε την φαντασία μας και θα εξερευνήσουμε την δυνατότητα του να χρησιμοποιούμε τα υλικά που έχουμε γύρω μας για να εκφράσουμε αυτά που μας απασχολούν. Πώς τα υλικά μπορούν να μας βοηθήσουν στο να δημιουργήσουμε ιστορίες μέσα από τις οποίες καταλαβαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τον κόσμο;

Μέσα από τεχνικές του θεάτρου κούκλας, της αυτόματης γραφής και της art therapy θα έρθουμε σε μια πρώτη επαφή με την τέχνη της εμψύχωσης και την δημιουργία μικρών ιστοριών. Το παιχνίδι και η απόλαυση της διαδρομής θα είναι ο βασικός οδηγός της αναζήτησής μας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς αλλά και σε όσους θέλουν να διευρύνουν την δυνατότητά τους να φαντάζονται, να εκφράζονται και να επικοινωνούν.

Γιατί μια βρύση είναι και...μύτη...και καμπούρα...και μαγκούρα..
του εαυτού σου, του διπλανού σου, του παιδικού του όνειρού σου
Όπως και το ανοιχτήρι του κρασιού είναι ένας αθλητής... χορευτής... κολυμβητής
ή ό,τι άλλο φανταστείς!!!.


1η συνάντηση:Σάββατο 25 Φλεβάρη, 18:00 - 21:30
2η συνάντηση: Κυριακή 11 Μαρτίου, 11:00 - 14:30
3η συνάντηση: Σάββατο 7 Απριλίου, 11:00 - 14:30

Κόστος κάθε συνάντησης: 15 ευρώ για κάθε συνάντηση
Χώρος Συνάντησης: Play & Learn,
62 Μαρτύρων 41 (στη στοά), μεταξύ Ομηρόλη και Μίνωος.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ 6972 207405



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ:

Η Ζωή Βλάσση είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ με σπουδές στη Real Escuela Superior de Arte Dramatico της Μαδρίτης.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικής κούκλας με τον Στάθη Μαρκόπουλο, τον Χρήστο Αυτσίδη, τη Rene Baker κ τον Italo Carcamo, παραμυθιού με τον Σωτήρη Χατζάκη, art therapy με τον Christophe de Varaille, physical theatre με την Laurna Marshal, φιλοσοφίας και απελευθέρωσης της ανθρώπινης φωνής με τον Σπύρο Σακκά, εμψύχωσης θεατρικού παιχνιδιού με τον Λάκη Κουρετζή. Από το 2001 ασκείται στη yoga και στον χορό.

Το 2006 έγραψε το έργο «Φλοξ, το κουτί κ τα σύννεφα» και το 2007 ίδρυσε μαζί με την Νατάσσα Ταπάκη την ομάδα θεάτρου κούκλας Φύρδην Μίγδην. Η ομάδα συμμετείχε σε φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό: Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου για παιδιά και νέους, Ολυμπία, Εarthdance,Παξοί, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου κ Παντομίμας, Κιλκίς, καλοκαιρινά φεστιβάλ Δήμου Χανίων, Φεστιβάλ Σώμα και Αντικείμενο, Αθήνα, Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου, Αθήνα, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Παλαιστίνης, Ιεροσόλυμα-Βηθλεέμ-Ναζαρέτ-Ιεριχώ, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, Παρανάς - Αργεντινή, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, Κανέλα - Βραζιλία, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Μπιλμπάο - Ισπανία κ.α.

Σαν performer έχει συνεργαστεί με τον Γρηγόρη Χατζάκη στις παραστάσεις «Το άγνωστο αριστούργημα» στο μουσείο Μπενάκη κ «La Jetee» στο Art House όπως και με την θεατρική ομάδα Παντούμ στην παράσταση «Αλαλάζουν» με την οποία συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου του Aurillac στην Γαλλία.

Από το 2006 σχεδιάζει και οργανώνει εργαστήρια θεατρικού και εικαστικού παιχνιδιού για το Μουσείο Γουλανδρή, το καλλιτεχνικό εργαστήρι Ευπαλίνος, το Μουσείο Λαικής Τέχνης, την εταιρεία οργάνωσης πολιτιστικών δρωμένων Magic Happens, την πολιτιστική εταιρεία Διάδραση στα πλαίσια του προγράμματος «Άγονη γραμμή γόνιμη» κατά τη διάρκεια του οποίου εργάστηκε στα σχολεία των νησιών της άγονης γραμμής.

Το καλοκαίρι του 2011 οργάνωσε μαζί με την Νατάσσα Ταπάκη και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας τετραήμερο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στο οποίο συμμετείχαν 8 ομάδες από την Ελλάδα και μία από την Αργεντινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου