Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Οικολογική Πασχαλινή Κατασκευή- Καλαθάκι ή Λυχναράκι


Στις κατασκευές μας με τα παιδιά είναι καλό να προσπαθούμε να σκεφτόμαστε οικολογικά: να ξαναχρησιμοποιούμε και επομένως να μειώνουμε τη χρήση καινούργιων προϊόντων και υλικών. Να χρησιμοποιούμε δηλαδή πλαστικά μπουκάλια που υπάρχουν σε αφθονία στην πόλη μας, ή κεσεδάκια από γιαούρτι, εφημερίδες, παλιά πλαστικά λουλούδια, ρολά από χαρτιά, άχρηστα κουμπιά, και καπάκια, χαρτόνια από παλιές κούτες, ρετάλια, αυγοθήκες, και άλλα πολλά. Με αφορμή την Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου, σας παραθέτουμε μία οικολογική κατασκευή για πασχαλινό καλαθάκι. Το καλαθάκι αυτό είναι φτιαγμένο από παιδικό χέρι. Για μερικούς από εμάς μπορεί το καλαθάκι να φαίνεται ατημέλητο...Όμως, όταν ένα παιδί φτιάχνει κάτι δικό του, εμείς σαν εκπαιδευτικοί ή γονείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε την κατασκευή του και δεν επεμβαίνουμε για να το ¨διορθώσουμε¨. Εξάλλου στα μάτια του παιδιού φαντάζει ΤΕΛΕΙΟ και ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ!

ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Κόβετε ένα παλιό πλαστικό μπουκάλι νερού, περίπου 40 εκ. από τον πάτο του.
2. Κολλάτε διαφορετικά κομμάτια χαρτιού από μεταξόχαρτο, ή ριζόχαρτο ή από εφημερίδα.
3. Κόβετε μια λωρίδα από χαρτόνι για το χερούλι και γεμίζετε το καλαθάκι σας με πλαστικό χόρτο και πασχαλινά αυγά αληθινά ή σοκολατένια!

Σημ: Το ίδιο καλαθάκι θα μπορούσε να γίνει και λυχναράκι με ένα ρεσό που θα το κολλούσατε με ατλακόλ ή πιστόλι σιλικόνης στον πάτο του μπουκαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου