Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Chinese New Year at Play & Learn


23 Iανουαρίου 2012 είναι το Chinese New Year! Τι καλύτερη ευκαιρία για μας στο Play & Learn να διασκεδάσουμε με Κινέζικους Δράκους, Chinese lanterns, rice cakes, fortune cookies και πολλές εκπλήξεις, όπως ο χορός του δράκου!



Ο χώρος μας διακοσμημένος με κινέζικα αντικείμενα και φυσικά δράκους!


Ο κινέζικος δράκος είναι σύμβολο δύναμης, τύχης και εξουσίας σε αντίθεση με τον Eυρωπαϊκό Δράκο που συμβολίζει το κακό. Ο κινέζικος δράκος την κινέζικη πρωτοχρονιά βγαίνει στους δρόμους και χορεύει. Αυτοί που τον χειρίζονται είναι δεξιοτέχνες στο είδος και κάνουν μπρόβες για αρκετό καιρό προτού παρελάσουν.


Με το δικό μας δράκο κάναμε και εμείς τις δικές μας κινήσεις. Μάθαμε απλές εντολές κουνώντας τον πάνω-κάτω και γύρω-γύρω. Έπειτα χρησιμοποιήσαμε τις κορδέλες μας. Τις ίδιες κινήσεις τις εμπεδώσαμε και με μουσική και κάρτες που υποδήλωναν συγκεκριμένες κινήσεις.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά των παιδιών να παίξουν με τις κάρτες. Έπαιρναν τη θέση του εκπαιδευτικού και με εντολές στα αγγλικά έκαναν τους φίλους τους να  κινηθούν αναλόγως! Με το σώμα μας παίξαμε αυτοσχέδια βιωματικά παιχνίδια. Κάποια παιδιά ζητούσαν από τους φίλους τους να πηδάνε και άλλοι ζητούσαν να ξαπλώσουν στο πάτωμα. 
Ένα 2χρονο κοριτσάκι ζωγραφίζει το δράκο του!
Φτιάχνει τη κινέζικη λάμπα του και αντιγράφει το όνομά του στα Αγγλικά



Έτοιμη η λάμπα!
Στο Play & Learn o εκπαιδευτικός αντιλαμβάνεται τις ικανότητες της κάθε ομάδας των παιδιών που διδάσκει και προσαρμόζει τις εντολές αναλόγως με την αντιληπτική και γνωστική ικανότητα των παιδιών.

Το πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας στο Play & Learn είναι βασισμένο στη communicative approach.  Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις εμπειρίες που αποκτούν τα παιδιά μέσα από κινήσεις, τραγούδια, ομαδικά και ατομικά παιχνίδια. Όλα αυτά γίνονται με πολλές διαφορετικές εναλλαγές και ασκήσεις που ξεκουράζουν αλλά και προκαλούν τα παιδιά να εκφραστούν στα αγγλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου